Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2023

Вісім бомбосховищ стануть доступні вінничанам – прокуратура ініціювала передачу захисних споруд у комунальну власність 

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов Вінницької окружної прокуратури до Вінницької міської ради про визнання її бездіяльності протиправною та зобов’язання розглянути з прийняттям рішення на черговій сесії питання щодо надання згоди на передачу у комунальну власність 8 споруд цивільного захисту. 

Йдеться про захисні споруди на території обласного центру загальною площею 2,6 тис. м² місткістю 3300 осіб, які свого часу під час приватизації державних підприємств не ввійшли до статутних капіталів новостворених суб’єктів господарювання.

На сьогодні зазначені укриття не готові до експлуатації за цільовим призначенням, оскільки не було забезпечено їхнього належного утримання.

Саме з метою захисту інтересів суспільства і держави щодо збереження людських життів під час війни прокуратурою в судовому порядку ініційовано процедуру передачі у комунальну власність згаданих сховищ.  

У разі прийняття Вінницькою міською радою споруд у власність громади, прокуратура контролюватиме питання забезпечення їхньої належної експлуатації за цільовим призначенням. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1384