Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Державного виконавця, який одержав неправомірну вигоду від боржника, взято під варту та відсторонено від займаної посади (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру старшому державному виконавцю відділу виконавчої служби одного з районів Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 КК України.

За даними слідства, 30-річний посадовець пообіцяв боржникові зняти тимчасові обмеження у праві керування транспортними засобами, у виїзді за межі України та виключення його з Єдиного реєстру боржників, що б дало чоловікові змогу незаконно перетнути державний кордон України. Свої «послуги» він оцінив у 35 тис. грн.

Слідчим суддею задоволені клопотання слідчого, погоджені прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 214 тис. грн і відсторонено від займаної посади.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

           

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1028