Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

Реально виконано рішення суду за позовом прокурора на суму понад 15 млн грн

Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов виконувача обов’язків керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури про витребування на користь держави з незаконного володіння Мурованокуриловецької селищної ради 3-х земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальною площею 122,43 га, вартістю понад 15 млн грн та повернення їх із комунальної до державної власності.   

Установлено, що всупереч вимог ч. 2 ст. 117 Земельного кодексу України, земельні ділянки, які перебувають з 1957 року у постійному користуванні Михайловецького професійного аграрного ліцею, наказом Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області у грудні 2020 року передані Мурованокуриловецькій селищній об’єднаній територіальній громаді у комунальну власність згідно з актом приймання-передачі та 24.02.2021 Мурованокуриловецькою селищною радою на вищезазначені земельні ділянки зареєстровано право комунальної власності.

Добровільно Мурованокуриловецька селищна рада повертати земельні ділянки з комунальної у державну власність відмовилася. Тому земельні ділянки повернуті у власність держави за рішенням суду, яким задоволено позов прокурора.

На цей час рішення суду виконане у повному обсязі. На земельні ділянки загальною площею 122,43 га, вартістю понад 15 млн грн зареєстроване право власності держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 872