Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

Прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно екскерівника одного зі структурних підрозділів акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз», який шляхом службового підроблення офіційних документів заволодів чужим майном у великих розмірах

Прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно екскерівника одного зі структурних підрозділів акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

У ході слідства встановлено, що перебуваючи на посаді керівника відділу, маючи відповідні повноваження, правопорушник фіктивно влаштував на роботу 6 працівників, які на робоче місце не з’являлися та будь-якої робити не виконували.

У подальшому, отримавши банківські картки, на які нараховувалася заробітна плата не існуючим працівникам, керівник відділу підписував табелі обліку робочого часу з неправдивою інформацією та передав їх до відділу бухгалтерії товариства для нарахування їм заробітної плати.

Унаслідок таких незаконних дій посадовця підприємству спричинено матеріальні збитки на понад 640000 грн.

З метою відшкодування шкоди  за клопотанням сторони обвинувачення на автомобіль, який належить обвинуваченому, судом накладено арешт. Також  представником потерпілого заявлено цивільний позов про відшкодування збитків, спричинених злочином акціонерному товариству.

У разі доведення у судовому порядку винуватості колишньому посадовцю загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1040