Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2022

Усім прихильникам «русского мира» – неминуче покарання 

Вінницькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру 4 жителям Вінницької області у публічних закликах до розв’язування воєнного конфлікту, поширенні матеріалів, виправдовуванні та визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ст. 436, ч. 1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Серед підозрюваних – троє громадян України та одна громадянка російської федерації. Усі вони публічно демонстрували свою антиукраїнську позицію та підтримували країну агресора – російську федерацію. Свою «позицію» підозрювані висловлювали у соціальних мережах, у тому числі заборонених в Україні «Одноклассниках», шляхом публікування та поширення проросійських матеріалів. 

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Стосовно одного громадянина до суду вже скеровано обвинувальний акт, щодо решти – триває досудове розслідування, яке здійснює слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2148