Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2022

Прокурором обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, члени якої організували передачу наркотичних засобів до установи виконання покарань

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснювалося слідчим управлінням поліції області, стосовно організатора та двох членів організованої групи, які організували передачу наркотичних речовин до установи виконання покарань (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства члени організованої групи упродовж листопада 2021 – січня 2022 року здійснювали придбання, зберігання і передачу шляхом пересилання поштових відправлень до Державної установи «Ладижинська виправна колонія (№ 39)» у великих розмірах наркотичних та особливо небезпечних наркотичних засобів для подальшого збуту засудженим, однак  вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області  ДСР Національної поліції України.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1268