Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2022

Судом задоволено клопотання прокурора та до громадянина Республіки Молдова, якого підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ФОТО)

Органи прокуратури у період воєнного стану посилили координацію роботи з правоохоронцями у протидії нелегальній міграції та незаконному переміщенню людей через державний кордон України.

Так, за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 25-річному громадянину Республіки Молдова в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, організував незаконне, поза визначеними пунктами пропуску, переправлення осіб через державний кордон України до Республіки Молдова, за грошову винагороду у розмірі 2000 доларів США з кожної особи.

Підозрюваний був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону представниками служб охорони України та Республіки Молдови, місця дислокацій їх мобільних підрозділів та розташування прикордонних нарядів. 

Узгодивши час та місце незаконного переправлення громадян України, він увечері 07.03.2022 на надувному човні через річку Дністер дістався берегової лінії території України поряд з пунктом пропуску «Могилів-Подільський – Отач», де його очікували 8 громадян України призовного віку.

На українському березі підозрюваний був викритий та затриманий працівниками прикордонного загону. 

Могилів-Подільським міськрайонним судом задоволено клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 147