Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Прокуратура повернула у державну власність земельну ділянку навчального закладу вартістю понад 700 тис. грн

Калинівський районний суд Вінницької області задовольнив позов керівника Хмільницької окружної прокуратури про визнання незаконними та скасування рішення Калинівської міської ради та державної реєстрації прав та обтяжень на земельну ділянку.

Прокуратура встановила, що у 2014 році Калинівською міською радою Вінницької області прийнято незаконне рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки навчального закладу, на підставі якого державним реєстратором зареєстровано право комунальної власності на землю за Калинівською міською радою, що призвело до незаконного її вибуття із державної власності.

У суді прокурори переконливо довели, що рішення Калинівської міської ради та державна реєстрація прав та обтяжень на земельну ділянку є незаконними.

Наразі, судом задоволено вимоги прокурора та рішення суду виконано у повному обсязі. Рішення про державну реєстрацію права комунальної власності на ділянку державної власності навчального закладу площею 0,20 га вартістю понад 700 тис. грн скасовано. Право комунальної власності на земельну ділянку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності припинено.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 4 ст. 84 Земельного кодексу України до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать земельні ділянки, закріплені за державними закладами професійної (професійно-технічної) освіти.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2234