Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмове повідомлення про підозру членам організованої злочинної групи, які налагодили канал постачання наркотичних речовин до установи виконання покарань

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які організували схему збуту наркотичних речовин до установи виконання покарань (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, члени організованої групи упродовж червня 2021 року здійснювали придбання, зберігання, перевезення особливо небезпечних наркотичних засобів, які намагалися передати, шляхом перекидання на територію ДУ «Вінницька виправна колонія (№ 86)», однак  вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками правоохоронних органів.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2018