Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Прокуратура зобов’язала товариство повернути бюджетні кошти, отримані в результаті завищення ціни при закупівлі газу для відділу освіти

Вінницька обласна прокуратура у судовому порядку довела незаконність додаткових угод, якими було штучно збільшено ціну на природній газ для відділу освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

Так, за результатами проведення відкритих торгів у 2018 році між відділом освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади та одним із товариств з обмеженою відповідальністю укладено договір на постачання газового палива. При цьому, з метою перемоги товариства при проведенні відкритих торгів, запропоновано ціну значно нижчу ринкової.

Надалі сторонами договору безпідставно укладено ряд додаткових угод, якими ціна на природній газ суттєво підвищена. В результаті – відділ освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади отримав значно менше газу, ніж передбачалось договором.

Господарським судом Вінницької області позовні вимоги ювенального прокурора задоволено у повному обсязі, прийнято рішення про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю на користь відділу освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади надміру сплачених коштів у розмірі 235 тис. грн.

Заявлення даної категорії позовів є принциповою реакцією органів прокуратури області щодо захисту економічних інтересів держави.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1653