Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно керівника підприємства, яке здійснювало незаконне видобування корисних копалин

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно керівника одного з підприємств Вінниччини, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Досудовим розслідуванням установлено, що всупереч наказу Державної служби геології та надр України, Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, після зупинення дії спеціального дозволу на видобування мігматитів, підприємство-надрокористувач за керівництва обвинуваченого впродовж року здійснювало незаконне видобування мігматитів, які є корисною копалиною загальнодержавного значення.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. 

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою та не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1443