Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

За напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством раніше судимий молодик майже 7 років проведе за гратами

Вінницькою окружною прокуратурою в суді доведено винуватість 21-річного жителя м. Вінниці за ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій).

У судовому засіданні прокурором доведено, що у вересні 2020 року раніше неодноразово судимий вінничанин, рибалив на Вишенському озері й помітив старшого чоловіка, який також вудив рибу та мав при собі мобільний телефон. У молодика виник злочинний умисел, спрямований на заволодіння майном із застосуванням насильства відносно особи похилого віку, реалізуючи який зловмисник вдався до нападу.

Так, злодій підійшов до чоловіка та несподівано наніс удар кулаком по щелепі та, продовжуючи свої протиправні дії, почав виривати сумку із рук потерпілого, але той чинив опір. З метою подолання опору та доведення свого злочинного умислу до кінця, злочинець подав команду "фас" своїй собаці бійцівської породи, яка, виконуючи команду власника, покусала потерпілого. У нього виявлено  тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому 1-ї п'ясної кістки лівої руки зі зміщенням, а також рани сідниці.

Подолавши таким чином опір потерпілого, зловмисник заволодів його сумкою, у якій знаходилися мобільний телефон та рибальське знаряддя.

Протиправні дії чоловіка були зафіксовані камерою відеоспостереження, що розташовувалася на приватному будинку біля водойми.

У суді обвинувачений у повній мірі визнав свою вину та розкаявся. Однак, за принципової позиції Вінницької окружної прокуратури, суд, враховуючи попередні судимості, а також вчинення злочину щодо особи похилого віку, присудив відбувати покарання у виді 6 років 8 місяців позбавлення волі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1556