Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи, які за схемою «закупівлі зерна» обдурили підприємців на 1 млн грн

Вінницької обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора та двох членів організованої групи, які шляхом обману трьох потерпілих, під приводом реалізації сільгосппродукції, заволоділи їх коштами у сумі понад 1 млн грн  (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства члени організованої групи вводили в оману працівників підприємств, які займаються реалізацією зернових культур, про намір придбати їх продукцію. Також під час реалізації зерна підозрювані повідомляли неправдиву інформацію іншим підприємцям про належність їм цього товару. Далі, до відвантаження зерна, обвинувачені отримували кошти від покупців і зникали з місця події.

Заволодівши коштами трьох потерпілих на суму майже 1,2 млн грн, «ділки» вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками Національної поліції України.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1615