Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Чернівецькій громаді повернуто 57 га ріллі вартістю 7 млн грн, яку орендарка оформила як пасовище і недоплачувала за її використання

Чернівецьким районним судом Вінницької області задоволено позовну заяву Могилів-Подільської окружної прокуратури про розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки у власність громади.

Вивчаючи стан законності використання земель комунальної власності на території Чернівецької територіальної громади, прокурори виявили порушення вимог Земельного кодексу України.

Було встановлено, що місцева жителька отримала у користування земельну ділянку площею 57 га вартістю 7 млн грн з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Насправді ж, орендарка, всупереч цільовому призначенню земельної ділянки, розорала її та засіяла соняшником.

Унаслідок фактичного використання орендованої землі як ріллі місцевий бюджет недоотримав додаткові кошти орендної плати, оскільки, відповідно до Закону України «Про оцінку земель», розмір орендної плати залежить від величини нормативної грошової оцінки земель, яка для ріллі в декілька разів вища ніж для пасовищ та сіножатей.

Зваживши на доводи прокуратури, суд задовольнив позовну заяву. Після набуття рішенням суду законної сили вживатимуться заходи для його реального виконання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 945