Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Вінничанку, яка скоїла резонансну ДТП, взято під варту

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 43-річній жительці міста Вінниці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Слідством установлено, що вранці 24 травня, водійка, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по проїзній частині вулиці Івана Богуна в місті Вінниці, не вибрала безпечної швидкості руху, не впоравшись з керуванням, виїхала на зустрічний тротуар та допустила наїзд на неповнолітнього пішохода 2007 року народження, який рухався по тротуару в попутному напрямку, після чого здійснила наїзд на паркани домоволодінь.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди неповнолітнього потерпілого госпіталізовано до лікарні, хлопчик перебуває у важкому стані.

Підозрювана затримана в порядку статті 208 КПК України.

На цей час до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1786