Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

Вінницькою обласною прокуратурою проведено спільну нараду з протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища (ФОТО)

 

Сьогодні, 25 травня, керівником Вінницької обласної прокуратури Олекскандром Бутовичем проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів та органів державного нагляду (контролю) області, на якій обговорено ефективність взаємодії з протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У роботі наради взяв участь голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов. Він акцентував увагу на тому, що питання охорони навколишнього середовища є надзвичайно актуальним, адже людина давно живе не в "природі", а мешкає в середовищі. Ми повинні подбати про захист докілля від забруднення, надмірної експлуатації й іншого шкідливого впливу життєдіяльності людини.

Керівник обласної прокуратури Олександр Бутович наголосив, що посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики. Викриття таких кримінальних правопорушень потребує злагодженої спільної роботи правоохоронних органів та органів державного нагляду (контролю).

На підставі отриманих від органів державного нагляду (контролю) відомостей органами досудового розслідування області розпочато 41 кримінальне провадження. Переважно виявлялися кримінальні правопорушення, передбачені ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) – 23, ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки) – 8 та ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр) – 7.

Присутні керівники головного управління Національної поліції, Державної екологічної інспекції, головного управління Держгеокадастру, Державного агентства рибного господарства, сектору Державного агентства водних ресурсів України у Вінницькій області, Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та Басейнового управління водними ресурсами річки Південний Буг поінформували про результати взаємодії на напрямі протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля, надали пропозиції до її покращення.

За результатами наради визначено заходи з метою підвищення ефективності роботи на зазначеному пріоритетному напрямі.

                      

                      

 

 

                    

 

                        
 



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1544