Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

У Могилів-Подільському районі заступницю директора школи обвинувачують у привласненні 92 тис. грн

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно заступниці директора однієї зі шкіл Могилів-Подільського району, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення), ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Слідством установлено, що заступниця директора школи, вступивши у злочинну змову зі своїм керівником, фіктивно оформили трудові відносини між навчальним закладом та двома технічними працівниками, які там ніколи не працювали.

У період з вересня 2018 року по листопад 2019 року завуч і директор щомісячно вносили до табелів обліку робочого часу завідомо неправдиву інформацію про кількість відпрацьованих «мертвими душами» днів. Далі ці відомості передавали до відділу освіти Могилів-Подільської районної державної адміністрації для безпідставного нарахування заробітної плати.

Спільники також отримали безперешкодний доступ до банківських рахунків підставних працівників, маючи на руках банківські картки та пін-коди до них. Відтак посадовці незаконно отримували грошові кошти та розпоряджалися ними на власний розсуд.

Після зміни керівництва школи та призначення обвинуваченої на посаду директора школи, вона надалі продовжила самостійно вчиняти зазначені незаконні дії до липня 2020 року.

Загальна ж сума збитків, завданих державі внаслідок незаконних дій обвинуваченої, становить майже 92 тис. грн.

У разі доведення винуватості колишньої посадовиці в судовому порядку, їй загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2913