Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

У Хмільницькому районі громаді повернуто 21 га землі вартістю 2,7 млн грн, виділеної підприємству в умовах реального конфлікту інтересів

Господарським судом Вінницької області задоволено позов органів прокуратури про повернення одній з територіальних громад Хмільницького району земельної ділянки, незаконно отриманої у користування товариством з обмеженою відповідальністю.

Установлено, що у 2019 році сільська рада ухвалила два рішення про виділення підприємству земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 21,5 га оціночною вартістю 2,7 млн грн.

Вказані рішення були ухвалені в умовах реального конфлікту інтересів, оскільки один із депутатів сільради працював на згаданому підприємстві і голосував за виділення йому земельної ділянки.

Господарський суд визнав незаконними і скасував рішення сільської ради та зобов'язав юридичну особу повернути незаконно отриману в користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення комунальної форми власності.

Наразі за сприяння Хмільницької окружної прокуратури судове рішення виконано шляхом підписання акта приймання-передачі земельної ділянки.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1454