Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

Чотирьом вінничанам повідомлено про підозру за вимагання та незаконне позбавлення волі

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом вінничанам, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

За даними слідства, четверо чоловіків, попередньо розробивши злочинний план та розподіливши між собою ролі, обрали своїми жертвами раніше знайомих їм чоловіків, у яких, за переконанням підозрюваних, були у наявності значні суми коштів.

Вигадавши привід, один із підозрюваних обманним шляхом привіз потерпілих до малолюдного місця, де на них очікувала решта злочинців.

Застосовуючи фізичне насильство, обмеження свободи та психологічний тиск, вони змусили одного зі своїх заручників передати їм грошові кошти у сумі 1 000 доларів США, а другого продовжували утримувати силою в автомобілі.

Своїх жертв підозрювані відпустили лише під погрозами й заборонами звертатися до правоохоронних органів та обіцянками потерпілих зібрати та передати їм додатково ще 2 000 доларів США.

До суду передано клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1281