Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

За неправдиве повідомлення про замінування квартири чоловік відповідатиме у суді

Вінницької окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно 44-річного вінничанина, який у присутності малолітньої дитини завідомо неправдиво повідомив про підготовку вибуху за місцем свого тимчасового проживання (ч. 1 ст. 259 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, перебуваючи за місцем свого тимчасового  проживання та усвідомлюючи, що діє у присутності малолітньої дитини, з метою викликати занепокоєння, паніку та розгубленість серед жителів будинку, здійснив екстрений виклик на спеціальну телефонну лінію «102» та повідомив завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху, розуміючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та, достовірно знаючи, що це повідомлення є неправдивим.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1417