Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Чоловіка, який грубо порушив громадський порядок та відкрито зазіхнув на чуже майно, засуджено до реального позбавлення волі

За результатами розгляду обвинувального акту, затвердженого прокурором Вінницької місцевої прокуратури, суд визнав винуватим та засудив чоловіка за відкрите викрадення чужого майна та грубе порушення громадського порядку (ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 186 КК України).

У суді прокурором доведено, що 28-річний вінничанин, через кілька місяців після звільнення з місць позбавлення волі, перебуваючи в нічний час у дворі одного з будинків, помітив незнайомця. Усвідомлюючи свою  фізичну перевагу, зловмисник шляхом погроз та нанесення декількох ударів заволодів речами потерпілого та його грошовими коштами.

У подальшому, коли потерпілий разом із друзями намагались шляхом перемовин повернути викрадене, обвинувачений, перебуваючи під вікнами  житлового будинку та біля входу в магазин, взявши до рук дерев’яний брус та стамеску із металевим наконечником, намагався заподіяти потерпілому та його друзям тілесні ушкодження. Тікаючи з місця події обвинувачений був затриманий працівниками поліції.

За вироком суду чоловікові призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1180