Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2021

Прокуратура наполягає на повернені у комунальну власність гідроспоруд вартістю майже 6 млн грн

Бершадською місцевою прокуратурою до Господарського суду Вінницької області подано позовну заяву в інтересах держави в особі селищної ради до фермерського господарства про визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування рішень сільської ради та визнання права власності за селищної радою на низку гідроспоруд оціночною вартістю майже 6 млн гривень. Гідроспоруди обслуговують водні об’єкти загальною площею майже 16 га.

У 2017 році сільська рада включила вказані гідротехнічні споруди до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади, що підлягають відчуженню шляхом продажу на аукціоні. Переможцем торгів стало фермерське господарство, з яким сільрада уклала відповідний договір купівлі-продажу.

Відчужуючи майно, сільська рада порушила Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», у якому зазначено, що водосховища, водогосподарські канали комплексного призначення, гідротехнічні захисні споруди, об’єкти інженерної інфраструктури загальнодержавних та міжгосподарських меліоративних систем не підлягають приватизації. Відтак, з метою встановлення законності, прокуратура наполягає на поверненні гідроспоруд у комунальну власність.

Враховуючи, що сільська рада, яка була власником спірного майна, припинила свої повноваження, а її права та обов’язки набула селищна рада, право власності підлягає визнанню за селищною територіальною громадою в особі селищної ради.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1819