Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2021

Кожне звернення вимагає повноти та якості розгляду,- прокуратура (фото)

У Вінницькій обласній прокуратурі заступник керівника  відомства Антон Ковальський у режимі відеоконференцзв’язку провів оперативну нараду. Керівники місцевих прокуратур та керівники структурних підрозділів обласної прокуратури обговорили стан реалізації органами обласної прокуратури конституційного права громадян на звернення та доступ до публічної інформації у 2020 році, проблемні питання на вказаних напрямках діяльності та заходи, спрямовані на їх усунення.

Антон Ковальський акцентував увагу присутніх на тому, що від організації особистого  прийому та розгляду звернень громадян залежить формування громадської думки про прокуратуру. Він зауважив, що особливу увагу необхідно звернути на вжиття вичерпних заходів щодо задоволення обґрунтованих звернень і реального поновлення порушених прав, застосовуючи у повному обсязі надані законом повноваження. При розгляді звернень й надалі потрібно забезпечити повне, об'єктивне та якісне вирішення кожного викладеного доводу, надавати юридично грамотну, обґрунтовану та мотивовану відповідь з посиланням на законодавчі акти.

Начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури Віта Вакар відмітила, що завдяки такому підходу у минулому році було задоволено 60 звернень громадян. З яких 44 з питань досудового розслідування,  зокрема щодо  скасування постанов слідчих органів поліції про закриття кримінальних проваджень, зміни органу досудового розслідування та  групи слідчих процесуальних керівників.   З метою захисту інтересів держави та на виконання конституційної функції  задоволено 5 звернень з питань представництва інтересів держави в суді  щодо стягнення в дохід бюджету коштів за використання земельних ділянок та майна комунальної форми власності. Слід відмітити появу нового виду звернень - органів пробації щодо порушень органами місцевого самоврядування  порядку виконання рішень судів, в тому числі щодо кримінальних покарань.  З цих питань задоволено 7  звернень.

Учасники наради внесли пропозиції щодо покращення організації роботи на вищезгаданих напрямках діяльності.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1312