Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2021

Підозрюваному у вчиненні розбійного нападу з метою заволодіння чужим майном судом обрано запобіжний захід

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою вінничанину, який вчинив розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із  насильством небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з погрозою застосування такого насильства, поєднаний з проникненням у житло ( ч. 3 ст. 187 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що вранці 24 грудня 2020 року, раніше судимий 53-річний вінничанин, проник у житловий будинок жительки Гавришівки Вінницького району та здійснив напад на доньку господарки помешкання. Нападник із застосуванням фізичної сили та насильства заволодів грошовими коштами в сумі понад 100  тис. гривень й 910 доларами  США та різними речами потерпілої.

Відповідно до ст. 12 КК України, такий злочин відноситься до категорії особливо тяжких, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1046