Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

На Вінниччині прокуратура виявила факт неналежного виконання вироку суду працівниками поліції

Вінницькою обласною прокуратурою проведено перевірку дотримання вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання працівниками поліції вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою.

Так, працівниками Вінницького районного відділення поліції Вінницького відділу поліції з травня поточного року не вжито достатніх заходів до встановлення місцезнаходження особи, засудженої за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) до 2 років позбавлення волі, її затримання чи заведення оперативно-розшукової справи у зв’язку з ухиленням від відбування покарання та оголошення її в розшук.

Зазначена бездіяльність поліцейських при виконанні вироку суду сприяє засудженому на даний час ухилятися від призначеного покарання, що залишається без належного реагування керівництва територіального підрозділу поліції.

У зв'язку з цим, прокуратурою області начальнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області внесено вказівку, у тому числі з вимогою про проведення службового розслідування з метою встановлення працівників поліції, з вини яких допущено порушення, та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1638