Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2020

Вінничанина засуджено за подвійне умисне вбивство до 15 років позбавлення волі

За принципової позиції Калинівської місцевої прокуратури Хмільницьким міськрайонним судом засуджено раніше неодноразово судимого за вчинення умисних злочинів жителя м. Хмільника, який в квітні 2019 року вчинив особливо тяжкі злочини проти життя та здоров`я особи.

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений під час вживання з потерпілим алкогольних напоїв у ході суперечки спочатку завдав йому тілесні ушкодження, а потім привів його до річки та, розуміючи, що потерпілий знаходиться в стані сильного алкогольного сп’яніння, не може в повній мірі керувати своїми діями та чинити опір, діючи цілеспрямовано та свідомо, раптово та несподівано завдав йому низку ударів по різним частинам тіла, від чого потерпілий впав у воду обличчям до низу, втратив орієнтацію та захлинувся водою.

Через декілька днів, з метою приховування цього злочину, зловмисник вчинив вбивство жінки, яка була свідком попереднього злочину. 

Дії засудженого кваліфіковані за ч. 1 ст. 115 КК України («Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині») та п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України («Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, вчинене з метою приховати інший злочин, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство»).

Правову оцінку діям обвинуваченого надано Хмільницьким міськрайонним судом, який визнав його винуватим у скоєнні цих злочинів та засудив до 15 років позбавлення волі. 

Вінницьким апеляційним судом вирок Хмільницького міськрайонного суду залишено без змін.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1493