Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2020

Викрито голову однієї з об’єднаних територіальних громад при одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

Вінницькою обласною прокуратурою спільно із Управлінням СБ України у області та слідчим управлінням ГУНП у області сьогодні 30.10.2020, викрито голову однієї з об’єднаних територіальних громад при одержанні неправомірної вигоди. 

У ході проведення слідчих дій отримано дані про одержання зазначеним  керівником територіальної громади неправомірної вигоди у сумі 10,5 тисяч доларів США за підписання договору оренди землі загальною площею 21 га з суб’єктом підприємницької діяльності.

Наразі голову об’єднаної територіальної громади затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Вінницькою обласною прокуратурою вивчаються матеріали кримінального провадження щодо наявності достатніх доказів для підозри зазначеної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Тривають першочергові слідчі дії з метою установлення всіх обставин вчиненого злочину та можливої причетності до нього інших осіб. 

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1723