Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

На Вінниччині викрито діяльність нелегальних call-центрів, через які щодня у банківських клієнтів викрадали до 20 тисяч доларів США (фото)

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури, сьогодні, 27 жовтня, задокументовано діяльність двох нелегальних call-центрів, які під виглядом працівників банківських установ, шахрайським шляхом, привласнювали грошові кошти на території України та за межами держави.

За версією слідства, організаторами вказаної шахрайської групи є жителі Вінниччини та інших областей. Для здійснення діяльності зазначені особи орендували два приміщення у м. Вінниця. За попередніми даними щоденний прибуток від незаконної діяльності становив близько 20 тисяч доларів США.

У ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 КК України, під час проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено велику кількість комп’ютерної техніки, комплекс апаратного забезпечення колективного мережевого доступу до інтернету, мобільні телефони, sim-карти операторів стільникового зв’язку, в т.ч. закордонних, покрокові інструкції співробітників call –центру, а також інше технічне обладнання та документальні матеріали, що підтверджують можливу злочинну діяльність.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вищевказане майно та встановлюється коло осіб, задіяних у злочинній схемі.

 

     

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1547