Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2020

Судом прийнято рішення щодо повернення у власність держави двох земельних ділянок

Жмеринською місцевою прокуратурою виявлено випадки повторного отримання фізичними особами у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в порушення вимог чинного законодавства.

Так, Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області не перевірено факти реалізації фізичними особами права на безоплатне отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, що в подальшому призвело до безпідставного вибуття землі із державної власності.

З метою захисту інтересів держави, до Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області скеровано позови про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, а також повернення земельних ділянок у власність держави.

Судом підтримано законну позицію прокуратури та на даний час прийнято два рішення, якими задоволено позовні заяви щодо повернення двох земельних ділянок загальною площею 4 га та вартістю півмільйона гривень.

Після набуття рішеннями законної сили, вживатимуться заходи щодо їх реального виконання.

Окрім цього, наразі на розгляді в суді з аналогічних підстав перебуває ще 15 позовів місцевої прокуратури, загальна площа земельних ділянок по яких становить 30 га орієнтовною вартістю 3,7 млн гривень.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1706