Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

Вінницькою обласною прокуратурою вжито заходів реагування щодо усунення порушень законодавства України про попереднє ув’язнення в установі виконання покарань

У вересні поточного року, Вінницьким міським судом громадянину, що позиціонує себе, як "кримінальний авторитет", обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та поміщено до слідчого ізолятора Вінницької установи виконання покарань.

У подальшому, на виконання ухвали Вінницького міського суду, цього ув’язненого направлено до одного із лікувальних закладів міста Вінниці для проходження післяопераційної реабілітації під цілодобовою охороною службових осіб установи виконання покарань.

Перевіркою додержання законодавства про попереднє ув’язнення установлено, що службові особи виправної установи здійснювали неналежний нагляд за поведінкою позбавленого волі у лікарняному закладі.

Так, знайшло своє підтвердження повідомлення висвітлене у засобах масової інформації про можливість цього ув’язненого вільно пересуватись територією лікарні та зустрічатись із відвідувачами без належного нагляду та контролю з боку відповідальних службових осіб виправного закладу.

За результатами проведення перевірки, Вінницькою обласною прокуратурою керівнику Державної установи «Вінницька установа виконання покарань № 1» внесено документ прокурорського реагування з метою проведення службового розслідування та вирішення питання про притягнення винних службових осіб до передбаченої законодавством відповідальності.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1642