Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2020

На Вінниччині судитимуть службових осіб ДП «Крижопільське лісове господарство» за недбале ставлення до службових обов`язків та підробку офіційних документів, що завдало збитків на суму 367 тис. грн

Прокуратура Вінницької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно майстра лісу та лісничого Державного підприємства «Крижопільське лісове господарство», за фактом  внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів та службової недбалості, тобто неналежного виконання службовими особами своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них  (ч. 2 ст. 367 та  ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювані, упродовж вересня 2018  року до січня  2019 року, через неналежне виконання своїх службових обов`язків допустили на території лісництва незаконну рубку дерев різних порід. Крім того, лісничий, з метою приховання порушень природоохоронного законодавства, склав та підписав, від імені майстра лісу, який на той час був звільнений, акт огляду місць використання  лісових ресурсів, які фактично не були оглянуті. 

У результаті вказаних дій, державі завдані  збитки на суму 367 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР Нацполіції.

Довідково:  ч. 2 ст. 367 КК України передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.
ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1684