Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2020

Стан забезпечення безпеки та захисту дітей в регіоні обговорили у прокуратурі області учасники круглого столу (фото)

Вперше у прокуратурі Вінницької області за круглим столом зібралися представники правоохоронних та державних органів, які опікуються правами дітей, аби обговорити стан забезпечення безпеки та захисту дітей в області, проблемні питання щодо комунікації на вказаному напрямі.

Участь у нараді взяли заступник прокурора Вінницької області, начальник відділу ювенальної юстиції, начальник відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції, начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності, представники філії Державної установи "Центр пробації" у Вінницькій області, Департаменту освіти і науки, служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Учасниками наради поінформовано про стан забезпечення ними захисту інтересів дітей в області, проведені превентивні та профілактичні заходи щодо не допущення вчинення неповнолітніми кримінальних, адміністративних правопорушень, випадків булінгу, кібербулінгу, поширення наркоманії та пияцтва серед молоді.

Заступник прокурора області Олександр Павельський звернув увагу учасників наради на тому, що на сьогодні в регіоні залишається складною криміногенна ситуація у підлітковому середовищі, маємо ріст злочинності серед неповнолітніх, тому, передусім, необхідно всім активізуватися в напрямку протидії кримінальним правопорушенням.

Також ним акцентовано увагу на гострих питаннях покращення комунікації та обміну інформацією щодо своєчасного виявлення та припинення жорстокого поводження з дітьми, захисту жертв домашнього та сексуального насильства, вилучення їх з небезпечного середовища, мінімізації негативного впливу на їх майбутнє, протидія сексуальному використанню дітей.

Вимагає детального аналізу кожен факт самогубства дитини або замаху, систематичного самовільного залишення дітьми місця помешкання, особливо щодо причин та мотивів їх вчинення.

Ґрунтовне дослідження даної проблематики, вжиття скоординованих заходів уповноважених органів по ранньому виявленню дітей, що знаходяться у зоні ризику, профілактична робота з ними повинні були б сприяти уникненню таких тяжких наслідків, як смерть дітей.

Учасниками круглого столу розроблені скоординовані заходи для узгодженої роботи всіх уповноважених органів, покращення комунікації між ними з метою зменшення підліткової кримінальної протиправності та протидії насильству щодо дітей.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1646