Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

У Вінниці затримано двох жителів Донеччини, які намагались підірвати банкомат (фото)

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури працівниками Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, задокументовано протиправну діяльність групи осіб з Донеччини, яка здійснювала підриви банкоматів з метою заволодіння наявними в них грошовими коштами.

Завдяки правильно обраній прокурорами та слідчими тактиці розслідування злочинів, правоохоронцями проведено комплекс гласних і негласних слідчих дій та заходів, що дозволило, сьогодні, 29 липня, близько 4 години ранку, у м. Вінниці,   під час спроби  вчинення крадіжки з банкомату, шляхом підриву,  затримати "на гарячому" двох  жителів Донецької області. Отримати доступ до вмісту банкомату зловмисникам не вдалося.

Членів злочинної  групи, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, затримано в порядку ст.208 КПК України.  

Проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, а також вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 – ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 194 КК України (закінчений замах на крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб, поєднану з проникненням у сховище, та умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом вибуху, за попередньою змовою групою осіб).  

Правохоронцями вживаються заходи до встановлення інших учасників групи та перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Вінницької та інших областей.

                       

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1416