Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2020

Органи прокуратури Вінницької області сприяють забезпеченню принципу невідворотності покарання

Органами прокуратури Вінницької області постійно звертається увага правоохоронних органів на неухильне виконання рішень судів, що набрали законної сили, як на основу забезпечення законності в державі.

У зв’язку з викладеним, прокуратурою Вінницької області ініційовано та спільно з місцевими прокуратурами проведено перевірки в органах Національної поліції області щодо стану виконання рішень суду у кримінальних провадженнях в яких особам призначено покарання у виді арешту чи позбавлення волі та до вступу в законну силу рішення суду не обрано запобіжного заходу.

В ході перевірок установлено непоодинокі випадки порушення органами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо повноти вжиття заходів під час виконання вироків суду зазначеної категорії, своєчасності заведення та повноти проведених оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення місця знаходження та затримання  засуджених осіб, які ухиляються від відбування покарання.

Як приклад, прокуратурою виявлено факт неналежного виконання вироку районного суду, яким громадянина України засуджено до покарання у виді позбавлення волі за вчинення злочину проти власності. Так, вказаний вирок, разом з розпорядженням суду про його виконання, надійшов до територіального органу Національної поліції, та протягом тривалого часу не виконувався без поважних причин. Лише за втручання прокуратури засудженого відшукано та направлено до місць позбавлення волі для подальшого відбування покарання.

Загалом, за наслідками проведеної роботи прокуратурою Вінницької області спільно з місцевими прокуратурами, винесено 21 документ реагування про усунення порушень та притягнуто 2 особи до дисциплінарної відповідальності. Крім того, за втручання прокуратури розшукано та направлено для подальшого відбуття покарання 6 осіб.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2088