Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

На Вінниччині викрито групу осіб яка вимагала у місцевого підприємця більше мільйона гривень, прикриваючись видуманими владними зв’язками в Офісі Президента (фото)

У четвер, 25 червня 2020 року, у Вінниці, в  результаті спільної операції прокуратури Вінницької області із залученням спецпідрозділу «К» УСБ України та слідчих ТУ ДБР у  м. Хмельницькому, затримано «на гарячому» трьох осіб, які протягом останніх кількох тижнів безпідставно вимагали у місцевого підприємця 1млн 100 тис. грн, погрожуючи останньому "великими проблемами із правоохоронними органами та закриттям бізнесу взагалі". При цьому, один із вимагачів представився, як радник Президента України та генерал правоохоронних органів. Усіх їх затримано за підозрою вчинення правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189  КК України.

У затриманих вилучено пристрій для відстрілу гумових куль та підробне посвідчення радника Президента.

Довідково:
згідно ч. 4 ст. 189 КК України - вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

              

              

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2420