Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

За підробку документів на землю, чоловік відповідатиме у суді

Бершадською  місцевою прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Теплицького району, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст.190 КК України.

За даними слідства, чоловік, достовірно знаючи, що ніяких правових підстав для набуття права власності на земельну ділянку (пай) померлої в 1994 році жительки сусіднього села не мав, однак, на підставі використання підроблених документів, звернувся до нотаріуса для отримання спадщини, а в подальшому - до державного реєстратора та, таким чином, незаконно заволодів чужим майном – земельною ділянкою 1,37 га вартістю майже        63 тис. грн, яка раніше належала особі, що померла. 

Довідково: ч.4 ст.358 КК України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Стаття передбачає покарання у виді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

ч. 2 ст.190 КК України – шахрайство. Стаття передбачає кримінальну відповідальність у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1863