Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

Судитимуть безробітного із Черкаської області, який вимагав гроші у вінницьких пенсіонерок

Вінницька місцева прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно безробітного, 41-річного жителя Черкаської області, який вимагав значні суми коштів у вінницьких пенсіонерок за, нібито, уникнення їхніх родичів від кримінальної відповідальності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, протягом січня 2020 року, телефонував до осіб похилого віку, видаючи себе за працівника поліції, повідомляючи, що їхні родичі потрапили у дорожньо-транспортну пригоду та терміново потрібні гроші, щоб «позитивно вирішити питання» з правоохоронними органами й потерпілими, які постраждали внаслідок ДТП.

Таким чином шахрай видурив у 81 річної жительки міста Вінниці 51 тисячу гривень та вироби із золота на 4 тисячі гривень за "уникнення від кримінальної відповідальності" її невістки. Інша її ровесниця віддала за "свободу" зятя 110 тисяч гривень. Ще одна 55-річна вінничанка віддала зловмиснику майже 170 тисяч гривень.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Його дії кваліфіковано за      ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1672