Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

Прокуратура Вінниччини реагує на порушення прав людини працівниками правоохоронних органів (фото, відео)

У минулому році, в одному з відділень поліції області, відбулась надзвичайна подія, яка викликала значний резонанс у суспільстві.

Зокрема, у соціальних мережах Facebook та YouTube,  розповсюджено відео знущання поліцейським над доставленим до відділу поліції громадянином.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Встановлено, що співробітник Ямпільського відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП області умисно, безпідставно наносив удари громадянину гумовим кийком та погрожуючи заподіянням тілесних ушкоджень, примушував його виконувати фізичні вправи – присідання.

Процесуальним керівником, спільно з слідчим ТУ ДБР у  м. Хмельницькому, працівнику поліції повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 365 КК України.

До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного захожу – взяття під варту.

Оперативне супроводження здійснюється працівниками Вінницького УДВБ НПУ.

Протидія порушенням працівниками правоохоронних органів прав людини є одним з пріоритетів органів прокуратури. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2822