Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

За втручання прокуратури медичним закладам відшкодовані кошти за лікування потерпілих від злочину

Мета кримінального провадження полягає не лише в притягненні до відповідальності особи, яка  вчинила кримінальне правопорушення, а й в усуненні його наслідків.

Оскільки відповідачами не повертаються у добровільному порядку кошти, витрачені на лікування осіб, потерпілих від злочинів,  як наслідок  порушуються інтереси держави в частині забезпечення рівних умов для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування населення шляхом відповідного фінансування.

З огляду на вищезазначене та на підставі вимог ст. 1206 Цивільного кодексу України місцевими прокуратурами Вінницької області систематично вживаються заходи щодо відшкодування таких витрат.

Так, Могилів-Подільською, Жмеринською та Вінницькою місцевими прокуратурами до районних судів скеровано заяви в інтересах комунальних медичних установ про відшкодування витрат закладам охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілих від злочинів на загальну суму 21 тис. гривень, які наразі перебувають на розгляді.

Окрім цього, судом задоволено позовну заяву Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної установи "Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова" Національної академії медичних наук України про відшкодування витрат закладу охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення у сумі 260 тис. гривень.

Також, за сприяння Вінницької місцевої прокуратури виконано рішення суду за позовом прокурора в інтересах Вінницької міської ради, міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на суму 17 тис. гривень.

Систематична робота на даному напрямі триває.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2021