Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

На Вінниччині прокуратура встановила факт самовільного зайняття земельної ділянки вартістю понад півмільйона гривень

Земля – головна цінність кожної країни, а установлення порядку охорони та раціонального використання земель – це прерогатива держави та  її уповноважених органів.

Органами прокуратури Вінниччини захисту державних інтересів в земельній сфері приділяється особлива увага.

Найбільш поширеними порушеннями інтересів держави у сфері земельних відносин є самовільне зайняття земельних ділянок особами під розміщення об’єктів  самочинного будівництва.

Органи прокуратури області реагують на незаконні оборудки з землями та протидіють можливості набуття права на них через узаконення самочинного будівництва.

Як приклад, прокуратурою встановлено факт використання на території Стрижавської селищної ради Вінницького району фізичною особою земельної ділянки площею 0,11 га за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність або надання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки, що є порушенням вимог статті 125, 126 Земельного кодексу України.

Факт самовільного зайняття земельної ділянки підтверджений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області, про що складено відповідний акт.

З підстав порушення інтересів держави в особі органу місцевого самоврядування щодо володіння, користування та розпорядження належною їй земельною ділянкою Вінницькою місцевою прокуратурою до районного суду скеровано позов про витребування з незаконного володіння земельної ділянки площею 0,11 га та вартістю 513 тис. гривень, який наразі перебуває на розгляді.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2122