Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

Прикладом активної роботи прокурора, з метою захисту інтересів держави, є реальне виконання судових рішень

Органами прокуратури Вінниччини постійно вживаються заходи, спрямовані на реалізацію повноважень щодо участі у виконавчому провадженні при виконанні судових рішень, постановлених у справах, у яких прокурорами здійснювалося представництво в суді та забезпечується належне представництво інтересів держави при виконанні судових рішень.

Як приклад, Вінницькою місцевою прокуратурою частково виконано рішення господарського суду Вінницької області за позовом заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури до одного із приватних підприємств, що здійснює свою діяльність на території Вінницького району,    про стягнення заборгованості зі сплати орендної плати, дострокове розірвання договору оренди та повернення майна.

Так, індивідуально-визначене комунальне майно - майстерню зі спорудами, що розташована в смт. Стрижавка Вінницького району, повернуто балансоутримувачу – виконавчому комітету Стрижавської селищної ради.

В іншому випадку, цією ж прокуратурою, частково виконано рішення суду за позовами минулих років інтересах ВАТ «Державний ощадний банк України»  філії одного із Вінницьких відділень.

За сприяння Могилів-Подільської місцевої прокуратури виконано рішення Чернівецького апеляційного суду у справі за позовом заступника керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Мурованокуриловецького району Вінницької області про стягнення з фізичної особи збитків у вигляді упущеної вигоди (сплата пайового внеску на розвиток інфраструктури населеного пункту).

Реалізуючи визначені законом права учасника виконавчого провадження, у тому числі, на ознайомлення з матеріалами виконавчих проваджень, оскарження рішень, дій чи бездіяльності посадових осіб державної виконавчої служби, у порядку відомчого контролю керівником Могилів-Подільської місцевої прокуратури встановлено факти бездіяльності державних виконавців у виконавчих  провадженнях  щодо виконання трьох виконавчих листів, виданих Мурованокуриловецьким районним судом у справах за позовами прокурора.

На усунення виявлених порушень керівнику Мурованокуриловецького районного відділу ДВС у Вінницькій області внесено скаргу на бездіяльність  державних  виконавців, яку розглянуто та задоволено. 

Наполеглива робота щодо реального виконання рішень суду за позовами прокурора триває.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1642