Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Захист державних інтересів в бюджетній сфері

Органи прокуратури Вінницької області проводять системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави в бюджетній сфері та активно вживають заходи представницького реагування.

Системною є робота прокурорів з питань стягнення на користь Державного бюджету України плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Зокрема, підставами для пред’явлення позовів вказаної категорії є матеріали територіальних органів Державної служби України з безпеки на транспорті, якими виявлено та задокументовано факт надання послуг із перевезення вантажу з перевищенням осьових навантажень, встановлених Правилами дорожнього руху України, без оформлення дозволу або документа про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

У зв’язку із тим, що нараховані державним органом фінансові санкції здебільшого у добровільному порядку не сплачуються, органами прокуратури області готуються до суду позови про стягнення коштів за проїзд у примусовому порядку.

Так, господарським судом Вінницької області у вересні цього року задоволено 2 позовні заяви органів прокуратури Вінницької області в інтересах Державної служби України з безпеки на транспорті  щодо стягнення з перевізників – юридичних осіб плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими транспортними засобами на  суму понад 55 тис. гривень.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1767