Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

Шахраям, які ошукали 77-ти річну жінку, оголошено про підозру та обрано запобіжний захід

Літинським відділом Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом вчинення шахрайських дій щодо 77-річної жительки с. Селище Літинського району за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому»), який набув значного суспільного резонансу.

Так, 29.01.2019 двоє осіб, що проживають в м. Харкові, діючи за попередньою змовою, зателефонували до потерпілої та представившись працівниками поліції, повідомили останній завідомо неправдиву інформацію  про те, що її син здійснив наїзд на людину та перебуває в поліції і йому терміново необхідні грошові кошти, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Надалі, вищевказані особи, приїхали за місцем проживання потерпілої, де остання надала одному з них грошові кошти в сумі 7000 доларів США. Створюючи видимість доброчесності своїх дій та ще більше вводячи в оману жінку похилого віку, останні, навіть, отримали розписку від потерпілої про добровільну передачу їм коштів.

У ході досудового розслідування, 30.01.2019 затримано 2 осіб, що вчинили даний злочин, та останнім повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

За результатами об'єктивного судового розгляду та з урахуванням наявних ризиків, Літинським районним судом підтримано принципову позицію прокурорів Літинського відділу Калинівської місцевої прокуратури та підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.

Наразі досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі місцевої прокуратури.

Разом з тим, ще раз, звертаємось до вінничан, та вкотре нагадуємо, що у разі, якщо до Вас телефонують невідомі особи та повідомляють про подібні факти - одразу повідомляйте правоохоронні органи задля попередження вчинення таких злочинів.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1586