Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

На Вінниччині прокуратура повернула у власність держави нерухомість вартістю понад 7 млн гривень

У червні 2017 року до господарського суду Вінницької області  прокуратурою Вінницької області подано  позовну заяву  в інтересах держави в особі регіонального відділення Фонду Державного майна України по Вінницькій області до акціонерного товариства  про визнання права власності за державою на  нерухоме майно загальною площею близько  1,5 тис кв м вартістю   понад 7 млн гривень, що розташоване у м. Вінниці та  витребування  його з незаконного чужого володіння.

Звернення органів прокуратури до суду обумовлювалось тим, що, всупереч волі держави на вказані об’єкти соціально-побутового призначення, юридичною особою протиправно оформлено право власності.

Спірні об’єкти не увійшли до статутного фонду при приватизації, а були передані товариству безоплатно у користування у ході приватизації, а тому у нього  не виникло право власності на спірне нерухоме майно.

У поточному році вказаний позов судом задоволено. Законність цього рішення підтверджена апеляційною та касаційною судовими інстанціями.

На даний час рішення суду повністю виконано.

Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій області зареєстровано право державної власності на вищевказане нерухоме майно та  реально передано об’єкти нерухомості законному власнику -  регіональному відділенню Фонду державного майна України по Вінницькій області.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2705