Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

За сприяння Бершадської місцевої прокуратури державі повернуто об’єкти нерухомого майна, які за рішенням сільської ради незаконно були прийняті в комунальну власність

Виконання судового рішення є відновленням порушених прав осіб та реальним результатом роботи з представництва інтересів держави.
Так, відстоюючи принципову позицію Закону Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області, на початку 2016 року, подано позов в інтересах держави в особі Державного агентства рибного господарства України та ДП «Укрриба» до однієї із  сільських  рад  Бершадського  району та реєстраційної служби Бершадського районного управління юстиції про визнання незаконним та скасування рішення сесії сільської ради, визнання незаконним та скасування рішення реєстратора,  а  також  зобов'язання повернути гідроспоруди (дамби, греблі, обводні канали та інше) державі.  Вказані  державні гідротехнічні споруди незаконними рішеннями сесії  сільської ради, прийнятими у 2014 році,  було  визначено державне  майно,  як безхазяйне та оприбутковано на позабалансовому рахунку ради. У подальшому, не дотримуючись встановленої законом процедури визнання нерухомого майна безхазяйним, без відповідного рішення суду, не надавши жодної можливості державі довести наявність її майна на території сільської ради, на вказані об’єкти було  зареєстровано право комунальної власності.

Принципову позицію прокуратури, яка підтверджена доказами, доведено у Господарському суді Вінницької області, яким 16.07.2017 позов задоволено у повному обсязі. На погодившись із рішенням суду першої інстанції відповідачем подано апеляційну скаргу, а в подальшому й касаційну скаргу.

Верховним судом, у складі колегії суддів Касаційного господарського суду,  відмовлено у задоволенні скарги та допущено рішення до виконання.

Наразі об’єкти нерухомого майна у складі 5 контурних дамб, що формують водні об’єкти загальною площею понад 88 га, 4 розподільних дамби, 7 водовипусків, 5 водонапусків та шлюза-регулятора, повернуто державі.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2186