Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2018

Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо вінничанина, який незаконно придбав та транспортував, з метою збуту, 25 000 літрів незаконно виготовленого спирту етилового

Як повідомлялось раніше, у лютому 2018 року, на автомобільній дорозі Могилів-Подільський - Вінниця, поблизу с. Коростівці Жмеринського району, працівниками податкової міліції виявлено та вилучено 25 000 літрів незаконно виготовленого спирту етилового, який придбався та транспортувався з  Могилева-Подільського.

У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Вінницького району, переслідуючи злочинний намір, направлений на незаконну реалізацію спирту етилового на території України, діючи з корисливих мотивів,  причепив до власного тягача спеціально облаштований тентований напівпричеп з метою  прихованого незаконного транспортування спирту етилового, помістивши, вмонтувавши та облаштувавши для цього в середині причепу замасковану металеву цистерну об’ємом 25 000 літрів із запірними кранами та мотопомпою для перекачування рідини.

З метою маскування злочинної діяльності, приховування факту незаконного придбання та транспортування спирту етилового у металевій ємності, у задній частині причепа розміщено будівельні матеріали (мінеральну вату).

У червні 2018 року вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Дії мешканця Вінницького району кваліфіковано як незаконне придбання з метою збуту, а також транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 204 КК України направлено до Жмеринського міськрайонного суду для розгляду по суті.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2316