Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2018

За вбивство прийдеться відповідати перед законом

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).
Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканка одного з сіл Калинівського району  у зв’язку із неодноразовими сварками замовила двом односельцям за винагороду в 10 тис. гривень вбивство свого сина, яке останні вчинили на початку лютого цього року.
Відносно трьох обвинувачених Вінницьким міським судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Дії обвинувачених кваліфіковано за п. 6, 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, кваліфікуючими ознаками якого є вчинення умисного вбивства на замовлення, з корислисвих мотивів, за попередньою змовою групою осіб.
У порядку ст. ст. 283, 291 КПК України обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Калинівського районного суду.
Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією.


    Прес-служба прокуратури Вінницької області


кількість переглядів: 2680