Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2018

На Вінниччині викрито організовану злочинну групу, яка збувала наркотичні засоби

Прокуратурою Вінницької області спільно з підрозділами Національної поліції України у регіоні, викрито діяльність злочинної групи, яка впродовж 2017-2018 років, на території Вінницької області, створила розгорнуту мережу збуту синтетичного наркотичного засобу – метадону. До складу групи входило чотири особи, двоє з яких раніше судимі за незаконний обіг наркотичних засобів. Зазначена група здійснювала збут наркотичних засобів, у тому числі, і серед студентської та учнівської молоді.
Прокурорами дії підозрюваних кваліфікуються, як вчинення злочину організованою злочинною групою, члени якої, попередньо зорганізувалися у стійке об'єднання з метою незаконного збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах.
Наразі всіх членів групи затримано,  повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України. На даний час члени групи утримуються під вартою, досудове розслідування йде до завершення. Членам зазначеної організованої групи  загрожує позбавлення волі на  строк до 12 років з конфіскацією майна.

Довідково:  Метадон — синтетичний наркотик опійної групи, вживання якого протягом досить нетривалого часу, майже у 100% випадків, призводить до смерті.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2114