Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2018

Керівнику приватного підприємства оголошено підозру за зловживання службовим становищем

Прокуратурою Вінницької області, спільно з управлінням захисту економіки у області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в області та за сприяння Вінницької міської ради виявлено факт незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах керівником одного приватних підприємств шляхом зловживання своїм службовим.


Зокрема, керівником підприємства, яке здійснювало реконструкцію бігових доріжок легкоатлетичного стадіону у м. Вінниця, незаконно завищено вартість матеріалів, які використовувались під час проведення вказаних будівельних робіт.


У ході досудового розслідування кримінального провадження  установлено, що розмір завданих збитків бюджету, внаслідок незаконних дій «спритного підприємця», склав 936 тисяч гривень.


Наразі, керівнику підприємства повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та вирішується питання застосування відносно нього запобіжного заходу.


Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України, - заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2281