Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

Прокуратурою області вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин (фото)

Прокуратурою Вінницької області виявлено факт порушення вимог земельного законодавства на території с. Жадани Іллінецького району.


З’ясовано, що земельна ділянка державної власності сільськогосподарського призначення площею 6,9 га  використовується фізичною особою для вирощування  сільськогосподарських культур за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельних ділянок у власність або надання у користування та за відсутності вчиненого правочину щодо таких земельних ділянок.


Відповідно до Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» будь-які дії, які свідчать про фактичне використання земельної ділянки за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) або за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки – є самовільним зайняттям земельної ділянки.


Прокуратурою Вінницької області подано до суду позов в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до порушника про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

                                                

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2007